Gulrotsuppe

Oppskrift

Gulrotsuppe med Timian, Toppet med Solsikkefrø

Dette trenger du

500g gulrøtter, skrelt og skivet 1 løk, hakket 2 hvitløksfedd, finhakket 1 ss olivenolje 1 liter grønnsaksbuljong 1 ts tørket timian Salt og pepper etter smak 50g solsikkefrø, ristet Fersk timian til pynt (valgfritt)

Slik gjør du

  1. Surr grønnsakene:
Varm olivenoljen i en stor kjele på middels varme. Tilsett den hakkede løken og hvitløken, og surr til de er myke, ca. 5 minutter.
  2. Kok gulrøttene:
Tilsett de skivede gulrøttene i kjelen og rør rundt i 2 minutter. Hell i grønnsaksbuljongen og tilsett tørket timian. Kok opp, senk varmen og la det småkoke i 20 minutter, eller til gulrøttene er møre.
  3. Kjør suppen glatt:
Bruk en stavmikser til å purere suppen til den er jevn. Hvis du ønsker en tynnere konsistens, kan du tilsette mer buljong. Smak til med salt og pepper.
  4. Rist solsikkefrøene:
I en liten tørr stekepanne, rist solsikkefrøene på middels varme, rør ofte, til de er gylne.
  5. Servering:
Øs suppen opp i boller, dryss over ristede solsikkefrø og pynt med fersk timian hvis ønskelig. Nyt din enkle og deilige gulrotsuppe sammen med Sigdal knekkebrød. Vel bekomme!
No items found.
No items found.