Gulrotsuppe
Oppskrift
Gulrotsuppe med Timian, Toppet med Solsikkefrø
Dette trenger du
500g gulrøtter, skrelt og skivet 1 løk, hakket 2 hvitløksfedd, finhakket 1 ss olivenolje 1 liter grønnsaksbuljong 1 ts tørket timian Salt og pepper etter smak 50g solsikkefrø, ristet Fersk timian til pynt (valgfritt)
Slik gjør du
- Surr grønnsakene: Varm olivenoljen i en stor kjele på middels varme. Tilsett den hakkede løken og hvitløken, og surr til de er myke, ca. 5 minutter.
- Kok gulrøttene: Tilsett de skivede gulrøttene i kjelen og rør rundt i 2 minutter. Hell i grønnsaksbuljongen og tilsett tørket timian. Kok opp, senk varmen og la det småkoke i 20 minutter, eller til gulrøttene er møre.
- Kjør suppen glatt: Bruk en stavmikser til å purere suppen til den er jevn. Hvis du ønsker en tynnere konsistens, kan du tilsette mer buljong. Smak til med salt og pepper.
- Rist solsikkefrøene: I en liten tørr stekepanne, rist solsikkefrøene på middels varme, rør ofte, til de er gylne.
- Servering: Øs suppen opp i boller, dryss over ristede solsikkefrø og pynt med fersk timian hvis ønskelig. Nyt din enkle og deilige gulrotsuppe sammen med Sigdal knekkebrød. Vel bekomme!
No items found.
No items found.