Blomkål

Oppskrift

Blomkål med sitron, feta og koriander Denne retten kombinerer den jordlige smaken av ovnsbakt blomkål med friske sitrusnoter fra sitron, kremet syrlighet fra feta og friskheten av koriander.

Dette trenger du

1 middels stor blomkål 2 ss olivenolje Revet skall og saft fra 1 sitron 100g fetaost, smuldret En håndfull fersk koriander Havsalt Nykvernet svart pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200°C.
  2. Legg blomkålbukettene på et bakebrett og drypp over olivenolje.
  3. Krydre med havsalt og nykvernet svart pepper.
  4. Stek blomkålen i den forvarmede ovnen i 20-25 minutter, til bukettene er møre og gyllenbrune i kantene.
  5. Ta blomkålen ut av ovnen og overfør til en stor bolle.
  6. Mens blomkålen fortsatt er varm, tilsett revet sitronskall og sitronsaft. Vend godt for å fordele smaken jevnt.
  7. Strø smuldret fetaost over blomkålen og vend forsiktig igjen.
  8. Tilsett hakket fersk koriander i bollen og gi det hele en siste vending for å blande smakene godt.
  9. Server med litt Sigdal på siden. Vel bekomme!
No items found.
No items found.