Svinestuing

Oppskrift

Svinestuing med gulrøtter, løk og kremet saus

Dette trenger du

600g svin indrefilet 3 gulrøtter 2 gule løk 3 hvitløksfedd 2 ss smør eller olje til steking 200ml kremfløte 200ml melk 100ml crème fraîche 1 ss Dijon-sennep 1 ss soyasaus 1 ts tørket timian 1 ts paprika Salt og pepper etter smak 1 ss mel (valgfritt, for å tykne sausen) Fersk persille til pynt

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær gulrøttene i tynne skiver. Skrell og skjær løken i halvmåner. Finhakk hvitløken.
  2. Renskjær indrefileten for sener og fett. Skjær kjøttet i 1–2 cm tykke skiver.
  3. Varm smør eller olje i en stor stekepanne eller gryte på middels varme. Brun svinekjøttet til det får en gyllenbrun farge, ca. 2–3 minutter per side. Ta kjøttet ut og sett til side.
  4. I samme panne, tilsett mer smør eller olje om nødvendig, og surr løken og gulrøttene i ca. 5 minutter til de mykner og begynner å karamellisere. Tilsett hvitløken og surr i ett minutt til.
  5. Senk varmen til middels lav. Tilsett fløte, melk, crème fraîche, Dijon-sennep, soyasaus, timian og paprika i pannen. Hvis du ønsker en tykkere saus, bland melet med litt vann og rør det inn i sausen. La sausen småkoke i 5 minutter.
  6. Ha svinekjøttet tilbake i pannen sammen med eventuelle kjøttsafter. La stuingen småkoke på lav varme i 10–15 minutter, eller til kjøttet er mørt og gjennomstekt. Smak til med salt og pepper.
  7. Pynt med fersk persille og server stuingen med poteter, ris eller pasta, og en frisk salat ved siden av. Nyt sammen med Sigdal!
No items found.
No items found.