Svinestuing
Oppskrift
Svinestuing med gulrøtter, løk og kremet saus
Dette trenger du
600g svin indrefilet 3 gulrøtter 2 gule løk 3 hvitløksfedd 2 ss smør eller olje til steking 200ml kremfløte 200ml melk 100ml crème fraîche 1 ss Dijon-sennep 1 ss soyasaus 1 ts tørket timian 1 ts paprika Salt og pepper etter smak 1 ss mel (valgfritt, for å tykne sausen) Fersk persille til pynt
Slik gjør du
- Skrell og skjær gulrøttene i tynne skiver. Skrell og skjær løken i halvmåner. Finhakk hvitløken.
- Renskjær indrefileten for sener og fett. Skjær kjøttet i 1–2 cm tykke skiver.
- Varm smør eller olje i en stor stekepanne eller gryte på middels varme. Brun svinekjøttet til det får en gyllenbrun farge, ca. 2–3 minutter per side. Ta kjøttet ut og sett til side.
- I samme panne, tilsett mer smør eller olje om nødvendig, og surr løken og gulrøttene i ca. 5 minutter til de mykner og begynner å karamellisere. Tilsett hvitløken og surr i ett minutt til.
- Senk varmen til middels lav. Tilsett fløte, melk, crème fraîche, Dijon-sennep, soyasaus, timian og paprika i pannen. Hvis du ønsker en tykkere saus, bland melet med litt vann og rør det inn i sausen. La sausen småkoke i 5 minutter.
- Ha svinekjøttet tilbake i pannen sammen med eventuelle kjøttsafter. La stuingen småkoke på lav varme i 10–15 minutter, eller til kjøttet er mørt og gjennomstekt. Smak til med salt og pepper.
- Pynt med fersk persille og server stuingen med poteter, ris eller pasta, og en frisk salat ved siden av. Nyt sammen med Sigdal!
No items found.
No items found.