Potetsalat med reker
Oppskrift
Reke- og Potetsalat med Aioli
Dette trenger du
Ingredienser: 500g poteter 200g kokte og pillede reker 1 dl olivenolje 1 ss Dijon-sennep En håndfull fersk gressløk eller persille, hakket Salt og pepper etter smak Dressing: 1 ss eddik 2 ts Dijon-sennep 1/2 ts salt En klype svart pepper En klype sukker 3 ss raps- eller olivenolje 1 ss vann Aioli: 2 eggeplommer 2-3 hvitløksfedd, finhakket 1 ts Dijon-sennep 1 ss sitronsaft 200ml nøytral olje (som solsikke- eller rapsolje) Salt og pepper etter smak
Slik gjør du
- I en bolle, visp sammen eggeplommer, finhakket hvitløk, Dijon-sennep og sitronsaft.
- Tilsett oljen sakte i en tynn stråle mens du visper kontinuerlig. Blandingen vil begynne å tykne og emulsifisere.
- Når all oljen er blandet inn, smak til aiolien med salt og pepper. Hvis den er for tykk, kan du justere konsistensen med litt vann eller sitronsaft. Servering: Server reke- og potetsalaten avkjølt eller ved romtemperatur. Pynt med ekstra dill eller gressløk hvis ønskelig. Nyt rekesalaten med aioli og Sigdal knekkebrød!
Vel bekomme!
No items found.
No items found.