Potetsalat med reker

Oppskrift

Reke- og Potetsalat med Aioli

Dette trenger du

Ingredienser: 500g poteter 200g kokte og pillede reker 1 dl olivenolje 1 ss Dijon-sennep En håndfull fersk gressløk eller persille, hakket Salt og pepper etter smak Dressing: 1 ss eddik 2 ts Dijon-sennep 1/2 ts salt En klype svart pepper En klype sukker 3 ss raps- eller olivenolje 1 ss vann Aioli: 2 eggeplommer 2-3 hvitløksfedd, finhakket 1 ts Dijon-sennep 1 ss sitronsaft 200ml nøytral olje (som solsikke- eller rapsolje) Salt og pepper etter smak

Slik gjør du

  1. I en bolle, visp sammen eggeplommer, finhakket hvitløk, Dijon-sennep og sitronsaft.
  2. Tilsett oljen sakte i en tynn stråle mens du visper kontinuerlig. Blandingen vil begynne å tykne og emulsifisere.
  3. Når all oljen er blandet inn, smak til aiolien med salt og pepper. Hvis den er for tykk, kan du justere konsistensen med litt vann eller sitronsaft. Servering: Server reke- og potetsalaten avkjølt eller ved romtemperatur. Pynt med ekstra dill eller gressløk hvis ønskelig. Nyt rekesalaten med aioli og Sigdal knekkebrød!
    Vel bekomme!
No items found.
No items found.