Gruyère
Oppskrift
Sigdal Gruyère med brunet smør, pinjekjerner og erteblader
Dette trenger du
200g Gruyère-ost 100g smør 2 ss pinjekjerner En håndfull ferske erteblader Havsalt, etter smak
Slik gjør du
- Legg Gruyère-osten på et serveringsfat.
- Skyll ertebladene og tørk dem forsiktig.
- Smelt smøret i en liten kjele på middels varme. Fortsett å koke smøret, mens du svinger kjelen av og til, til det blir gyllenbrunt og gir en nøtteaktig aroma, ca. 4-5 minutter. Pass Aktiver kontoen din og spar tidpå at smøret ikke brenner seg. Når smøret er brunet, ta kjelen av varmen.
- Rist pinjekjernene i en liten stekepanne på middels varme, rør ofte til de blir gyllenbrune, ca. 2-3 minutter.
- Drypp det brunede smøret over Gruyère-osten. Strø over de ristede pinjekjernene og legg ferske erteblader på tallerkenen. Server sammen med Sigdal. Vel bekomme!
No items found.
No items found.