Granola
Oppskrift
Granola med Knust Sigdal Knekkebrød
Dette trenger du
200g Sigdal Knekkebrød (knust i små biter) 200g havregryn 100g nøtter (f.eks. mandler, valnøtter, pekannøtter), grovhakket 50g frø (f.eks. gresskarkjerner, solsikkefrø) 50g tørket frukt (f.eks. rosiner, tranebær, hakkede aprikoser) 50g kokosflak (valgfritt) 3 ss honning eller lønnesirup 3 ss kokosolje eller olivenolje 1 ts vaniljeekstrakt 1 ts malt kanel 1/2 ts salt
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 150°C og kle et stort bakebrett med bakepapir.
- I en stor bolle, kombiner knust Sigdal knekkebrød, havregryn, hakkede nøtter, frø, kokosflak (om ønskelig), kanel og salt.
- I en liten kjele, varm opp honning (eller lønnesirup) og kokosolje (eller olivenolje) på lav varme til det er smeltet og godt blandet. Ta av varmen og rør inn vaniljeekstrakt.
- Hell væskeblandingen over de tørre ingrediensene. Rør godt til alt er jevnt dekket. Fordel blandingen jevnt på det forberedte bakebrettet. Stek i 20–25 minutter, rør halvveis gjennom steketiden, til granolaen er gyllen og dufter deilig.
- Ta granolaen ut av ovnen og la den avkjøle seg helt på bakebrettet. Når den er avkjølt, rør inn den tørkede frukten.
- Ha granolaen over i en lufttett beholder. Den vil holde seg i opptil to uker.
- Nyt din hjemmelagde Sigdal granola med yoghurt, melk, eller som topping på smoothie bowls.
No items found.
No items found.