Granola

Oppskrift

Granola med Knust Sigdal Knekkebrød

Dette trenger du

200g Sigdal Knekkebrød (knust i små biter) 200g havregryn 100g nøtter (f.eks. mandler, valnøtter, pekannøtter), grovhakket 50g frø (f.eks. gresskarkjerner, solsikkefrø) 50g tørket frukt (f.eks. rosiner, tranebær, hakkede aprikoser) 50g kokosflak (valgfritt) 3 ss honning eller lønnesirup 3 ss kokosolje eller olivenolje 1 ts vaniljeekstrakt 1 ts malt kanel 1/2 ts salt

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 150°C og kle et stort bakebrett med bakepapir.
  2. I en stor bolle, kombiner knust Sigdal knekkebrød, havregryn, hakkede nøtter, frø, kokosflak (om ønskelig), kanel og salt.
  3. I en liten kjele, varm opp honning (eller lønnesirup) og kokosolje (eller olivenolje) på lav varme til det er smeltet og godt blandet. Ta av varmen og rør inn vaniljeekstrakt.
  4. Hell væskeblandingen over de tørre ingrediensene. Rør godt til alt er jevnt dekket.
Fordel blandingen jevnt på det forberedte bakebrettet. Stek i 20–25 minutter, rør halvveis gjennom steketiden, til granolaen er gyllen og dufter deilig.
  5. Ta granolaen ut av ovnen og la den avkjøle seg helt på bakebrettet. Når den er avkjølt, rør inn den tørkede frukten.
  6. Ha granolaen over i en lufttett beholder. Den vil holde seg i opptil to uker.
  7. Nyt din hjemmelagde Sigdal granola med yoghurt, melk, eller som topping på smoothie bowls.
No items found.
No items found.