Asparges & egg

Oppskrift

Asparges & spinat med stekte egg

Dette trenger du

Grønn asparges 2 ss olivenolje 1 revet hvitløksfedd 200g fersk spinat 7 egg 2 klyper salt 100ml crème fraîche 1 ss fint revet sitronskall 4 ss finhakket gressløk

Slik gjør du

  1. Kutt aspargesen i biter på ca. 3 cm. Varm olivenoljen i en stekepanne med lokk og stek aspargesen i 1 minutt.
  2. Tilsett revet hvitløk og spinat, og stek i noen minutter til spinaten har falt sammen. Krydre med salt.
  3. Lag små fordypninger i aspargesblandingen og knekk eggene i dem. Dekk til pannen og la eggene dampe til plommene er kremete, ca. 4 minutter.
  4. I en liten bolle, bland crème fraîche med sitronskall og litt salt.
  5. Ta pannen av varmen og fordel crème fraîche-blandingen over aspargesen og eggene.
  6. Topp med gressløk eller dill. Server de bakte eggene med Sigdal. Vel bekomme!

Products used in the recipe: