Asparges & egg
Oppskrift
Asparges & spinat med stekte egg
Dette trenger du
Grønn asparges 2 ss olivenolje 1 revet hvitløksfedd 200g fersk spinat 7 egg 2 klyper salt 100ml crème fraîche 1 ss fint revet sitronskall 4 ss finhakket gressløk
Slik gjør du
- Kutt aspargesen i biter på ca. 3 cm. Varm olivenoljen i en stekepanne med lokk og stek aspargesen i 1 minutt.
- Tilsett revet hvitløk og spinat, og stek i noen minutter til spinaten har falt sammen. Krydre med salt.
- Lag små fordypninger i aspargesblandingen og knekk eggene i dem. Dekk til pannen og la eggene dampe til plommene er kremete, ca. 4 minutter.
- I en liten bolle, bland crème fraîche med sitronskall og litt salt.
- Ta pannen av varmen og fordel crème fraîche-blandingen over aspargesen og eggene.
- Topp med gressløk eller dill. Server de bakte eggene med Sigdal. Vel bekomme!